Известие

Collapse
No announcement yet.

питане за Alfa Crosswagon Q4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• питане за Alfa Crosswagon Q4

Здравейте! нов съм във форума. последните 9 години карам само Фиат. сега съм решил да купувам Alfa Crosswagon Q4 или Alfa 159 автоматик, дизел. ако има колеги с впечатления от тези модели моля да споделят. интересува ме най-вече системата 4х4 дали е "истинска" и как се държи колата като такава. и какъв тип е използвания автоматик, има ли някакви оплаквания. благодаря предварително на отговорилите.

4х4 e постоянно на Красвагона.

Системата е от 3-деференциала Torscen-C. същото нещо се използва и от Ауди RS4 model 2008, Audi S4 модел 2008 и Ауди Q7.

http://www.torsen.com/products/T-3.htm

159-Автоматик, колата си е много добре..
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

благодаря за краткия и точен отговор. само ако някой има впечатления от поведението на колата на пътя с 4х4 и дали е постоянно включено и дали има допълнителни системи за сигурност освен АБС и ЕСП. а за автоматика на 159 дали е класически типтроник, и има ли някакви оплаквания. а за колите като цяло знам, че са СУПЕР. за това и искам да си купя.

Comment

Втори опит

4х4 на Кросвагона е постоянно включено и е изцяло механично и има всичките ABS,EBD,VDC,ASR, MSR и т.н. системи.

На 159ката автоматика е Q-троник...за сега не съм чул някой да има проблеми с него.
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Още по-накратко - при Кросвагона са ползвани раздатка и деференциали от Ланча Делта Интеграле - Доказани с времето в ралиспорта и ежедневието.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

благодаря, но все пак става въпрос за доста пари и избора ми е много труден. а и кросвагона вече не се произвежда, трябва да има някаква причина. за това и питам два пъти. а има ли колеги които са карали въпросните модели да споделят.

Comment

Първоначално публикувано от bereta Покажи съобщение
              благодаря, но все пак става въпрос за доста пари и избора ми е много труден. а и кросвагона вече не се произвежда, трябва да има някаква причина. за това и питам два пъти. а има ли колеги които са карали въпросните модели да споделят.
              Има,пробвай с търсачката.
              Има и такива които ги продават,може да пишеш на колегата d_dan4o , предполагам че щом я продава я е и карал
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Кросвагона е много читава машинка, а че не се произвежда вече проблем няма, виж какви цени държи само!
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                  Още по-накратко - при Кросвагона са ползвани раздатка и деференциали от Ланча Делта Интеграле - Доказани с времето в ралиспорта и ежедневието.
                  Боби това не е вярно
                  както е казал Петко при кросвагона има три торсен диференциала.
                  Докато при интеграелето средният е тип фергюсън, а предният е отворен, само задният е тросен.

Относно кросвагона, в италиаспиид.цом италианците се фукат, че с механични диференциали, постигат това което Субару постигат с купища електроника.

Comment

Първоначално публикувано от bereta Покажи съобщение
                    ...а и кросвагона вече не се произвежда, трябва да има някаква причина...
                    Според мен причината е, че самото купе е на 156 - тоест на повече от 10 години. Въпреки подобренията е дошло времето да го спрат.

Иначе автомобила е страхотен, а избора наистина труден.
                    sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

благодаря, хубава тема се заформи. просто трябва да избирам между 4х4 и автоматик.

Comment

Алфа 159 Q4 Q-tronic 4x4 с автоматик.
                        sigpic

Comment

Като по-нова разработка 159 е препоръчителна, но пък за нашите надупчени пътища повишеният клиренс на Кросвагона е по-добрият избор, така че вярно е труден избор.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
                            Алфа 159 Q4 Q-tronic 4x4 с автоматик.
                            Както искам, в някой живот, дай боже в този и по-скоро, това е следващия ми автомобил, само и като добавим едно SW.
                            Много странно, обаче в немското мобиле като избера в момента 159, 4х4, дизел, автомат и не излиза нито едно предложение.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Както искам, в някой живот, дай боже в този и по-скоро, това е следващия ми автомобил, само и като добавим едно SW.
                              Много странно, обаче в немското мобиле като избера в момента 159, 4х4, дизел, автомат и не излиза нито едно предложение.
                              Може всичките да са в сервиз за смяна на рейки, амортесьори или дефектни съединители
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X